YILIN ÇEVRE DOSTU BELEDİYESİ SEÇİLDİK

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından “Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı” Ödül Töreni yapıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt bu ödüle layık görüldü.

Merkezi Edremit’te bulunan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin 2018 yılı 2.Olağan Meclis Toplantısı ve ardından Belediye Başkanları Çevre Ödül Töreni, 01 Aralık 2018 Cumartesi günü Edremit-Güre'deki Ramada Resort Kazdağları Otel’de yapıldı.

2.Olağan Meclis Toplantısı'na ve ödül törenine Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Meclis Üyeleri Ömür Ertürk ve Tahsin Yener ile Ege ve Marmara Bölgeleri'nden 12 il ve büyükşehirden 34 belediyenin üye olduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin Meclisi; 34'ü Belediye Başkanı ve 63'ü Belediye Meclis Üyesi olmak üzere 107 üye katıldı.

2008 yılında kurulan birliğin bu yıl 10. kuruluş yıl dönümü olması dolayısı ile düzenlenecek Çevre Projeleri Ödül Töreni'nde ise, 15 Belediye Başkanına “Yıl’ın Çevre Dostu Belediye Başkanı” ödülü verileceği ve bu ödül törenine çok sayıda davetlinin katılacağı öğrenildi.

Bu konuda bir açıklama yapan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu; “Mevzuat gereği yılda iki kez yapılan meclis toplantılarımızı mümkün olduğunca her defasında üyemiz olan bir başka belediyemizin sınırları içinde yapıyor ve her toplantımızın ardından çevre konusunda panel, çalıştay, konferans gibi bir etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl Birliğimizin 10. kuruluş yıl dönümü olması ve yerel seçimler öncesi son meclis toplantısı olması nedeniyle; bu son meclis toplantımızı Edremit’te yapmak ve bir ödül töreni ile taçlandırmak istedik. 34 üye belediyemizin tamamına 01.10.2018 tarihinde yazılı çağrıda bulunarak katılım şartnamesi gönderdik ve çevre konusunda gerçekleştirdikleri veya devam eden en çok beş proje göndermelerini istedik. Proje gönderen Belediyelerimizin projeleri Birliğimiz dışından ve şehircilik konusunda yetkin kişilerden oluşan beş kişilik “Proje Değerlendirme Kurulu"muz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen 15 proje ve bu proje sahibi Belediye Başkanlarımız belirlendi.

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği; ülkemizde kurulu "Belediye Birlikleri" arasında, çalışma konusu doğrudan çevre olan tek birlik olma özelliğini halen sürdürmekte ve bu konuda önemli bir misyon üstlenmiş bulunmaktadır. Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız; bir yandan yerel yönetimlerimizi çevre konusunda özendirmek ve motive etmek, bir yandan da örnek alınacak çevre projelerinin paylaşımına köprü olmak ve daha yeşil ve daha yaşanabilir kentlerin oluşumuna küçük te olsa bir katkıda bulunmaktır. Projeleri beğenilen ve ödüle layık bulunan Belediye Başkanlarımızı şimdiden kutluyorum” dedi.

Yaptıkları çalışmaların Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından takip ediliyor ve ödüle layık bulunuyor olmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Başkan Avni Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim için onurlu ve mutluluk verici bir durum. Çınarcık Belediyesi olarak çevre dostu projelere olağanüstü çaba sarf ediyoruz. Bu yapmış olduğumuz gayretin görülmesi, fark edilmesi ve “Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı”  seçilmemiz bizi mutlu etti ve yeni çalışmalar için de heyecanlandırdı. Sonuçta şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız bize bir emanet. Çünkü her türlü krizler aşılabilir ama çevrede yaşanan kriz artık son krizdir. Çevrede yaşanan kriz, geri döndürülmesi mümkün olmayan bir krizdir. Bu başarı aynı zamanda kent insanının başarısı. Sürdürdüğümüz çevresel çalışmalara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ödül ve gurur hepimizin” dedi.

02.12.2018 09:00

Tüm Haberler İçin Tıklayın